(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
Актуальність теми дослідження зумовлена економічними наслідками системного впливу санкцій країн ЄС, США та інших західних держав, які виникли в результаті агресії Російської Федерації проти України й окупації Автономної Республіки Крим. Мета статті – висвітлення проблеми імпортозаміщення для найбільш імпортозалежних галузей економіки Російської Федерації. У процесі проведено аналіз антикризових заходів російського уряду. Розглянуто ефективність результатів першочергових дій щодо забезпечення сталого розвитку економіки й соціальної стабільності Російської Федерації. Виділено та проаналізовано три типи імпортозалежності й, відповідно, імпортозаміщення в умовах мобілізаційної економіки в Російській Федерації. У статті доведено, що Російська Федерація потребуватиме механізмів «ручного» управління для проектів імпортозаміщення в умовах кризи