(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті виявлено, що досягнення бажаного рівня фінансової безпеки акціонерних товариств вимагає підвищення рівня їх інвестиційної привабливості на основі нарощення домінант розвитку. Доведено, що практика оцінювання ризиків як інструмента управління фінансовою безпекою акціонерних товариств потребує вдосконалення в частині оцінювання впливу ризикоутворювальних чинників на індикатори стану фінансової безпеки корпоративних структур. Систематизовано основні методичні підходи до оцінювання ризиків підприємства. Запропоновано авторський підхід до оцінки ризиків застосуванням нормативного й фундаментального методів