(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
Боротьба за платоспроможного споживача на страховому ринку формує нові умови господарської діяльності. Суб’єкти ринку розробляють нові схеми й механізми взаємодії страхових компаній та інших фінансових організацій, а також усе більшою мірою втягують у процес продажу торгові мережеві організації. У сучасних умовах процес управління продажами страхових продуктів нерозривно пов’язаний із побудовою ефективної системи страхвого менеджменту. Одним із напрямів розвитку діяльності страхових компаній є збільшення кількості каналів комунікації з клієнтами, формування механізму їх взаємодії. Наприклад, у Європейському Союзі одним із ключових каналів продажу страхових продуктів є продаж страхових продуктів банками, що отримало назву «банкострахування». У Європі банкострахування має найбільший розвиток під час продажу продуктів страхування життя й пенсійного страхування.