(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано можливі способи створення стратегії розвитку екобезпечного землеробства в Україні та перспективи її ефективного функціонування. На сучасному етапі розвитку землекористування перед сільським господарством України стоять складні завдання щодо визначення шляхів подальшого розвитку в умовах ринкових відносин. Фермерські господарства, орієнтуючись на збільшення прибутку, вирощують культури, на які існує попит, проте нехтують принципами підтримки біорізноманіття. Крім того, деградація земельних угідь унаслідок антропогенного впливу завдає значних збитків та є тягарем для економіки підприємств і країни загалом. Тому актуальним уважаємо формування стратегії розвитку екологічно безпечного сільського господарства в Україні