(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
Розроблено методичний підхід та інструментарій оцінювання конкурентоспроможності промислового сектору економіки, який уключає визначення внутрішньої й зовнішньої ефективності його функціонування. Проведено порівняльний аналіз структурних переваг промисловості України та її областей із ЄС-28 за показниками частки промисловості у випуску економіки, валовій доданій вартості (ВДВ) економіки, експорті ВДВ, а також за показником частки ВДВ у випуску промисловості. Агрегуванням названих вище показників розраховано коефіцієнт структурних переваг промислового сектору національної економіки в регіональному розрізі. Запропоновано організаційно-економічні механізми зниження витратності вітчизняних виробництв, які, зокрема, передбачають оптимізацію схем розміщення та взаємодії промислових підприємств і вдосконалення управління матеріальними потоками