(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2015)
У статті узагальнено історичний досвід становлення й розвитку інституційного середовища, що здійснюється в процесі фінансової інтеграції ЄС. Узагальнено історію теорії економічного інституціоналізму, розкрито теоретичні підходи до трактування термінів «інститут», «інституція», «інституціональне середовище». Наведено структуру інституціонального середовища ЄС. Досліджено дії інституцій ЄС у період фінансової кризи та їх наслідки, проаналізовано процес їх реформування