(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано доходи від 70 магістерських освітніх програм Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за допомогою ABC-методу, який дає змогу розподілити всі аналізовані об’єкти на три групи залежно від їх питомої ваги в сукупному розмірі показника: A (близько 80 %), B (15 %), C (приблизно 5 %). Стаття є логічним продовженням попереднього нашого дослідження про доходи від бакалаврських освітніх програм цього ВНЗ. Побудовано таблицю з кількісними та фінансовими показниками, які характеризують усі магістерські програми ВНЗ. Визначено групи A, B, C освітніх програм СНУ ім. Лесі Українки за показником надходжень від плати за навчання студентів-магістрів першого курсу. Сформовано рейтинг факультетів університету на основі отриманих результатів ABC-аналізу. Дослідження проведено на основі показників за 2017 р. До групи A потрапила 21 магістерська програма (30 %), на частку яких у загальній сумі надходжень від зарахованих студентами першого курсу денної форми навчання припало 80 %. До групи В віднесено 13 (18,57 %) освітніх програм, внесок яких у загальну суму доходу – 14 %. Група С об’єднала 36 (51,43 %) освітніх програм, частка яких у загальній сумі надходжень – 6 %. Найпопулярнішими виявилися педагогічний; юридичний факультети; факультет інформаційних систем, фізики та математики, географічний. Указано можливі причини та окреслено способи подолання низької прибутковості магістерських освітніх програм