(untitled) (Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2018)
Досліджено економічні та правові основи об’єднань підприємств, мету їх створення, регулювання порядку функціонування об’єднань компаній на законодавчому рівні. Розглянуто особливості об’єднання підприємств як юридичної особи. Досліджено кількість установ України з потенційно можливими відносинами контролю, за даними Державного комітету статистики. Розкрито нормативно-правове регулювання та основні зміни щодо консолідованої фінансової звітності. Розглянуто склад і вимоги до фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності підприємств України щодо «осучасненого» закону про бухгалтерський облік.