Інтегральне оцінювання рівня фінансової конкурентоспроможності підприємства: теоретичний та практичний аспекти
DOI:
https://doi.org/10.29038/2411-4014-2016-03-98-103Ключові слова:
конкурентоспроможність, фінансова конкурентоспроможність, інтегральна оцінка, критерії оцінки конкурентоспроможності підприємстваАнотація
У статті проаналізовано підходи науковців до розуміння поняття «конкурентоспроможність під-приємства» та визначено, що однією з її складових частин є фінансова конкурентоспроможність. Указано, що фінансова конкурентоспроможність визначається фінансовою стійкістю, платоспроможністю, швидкістю обороту капіталу, прибутковістю та рентабельністю реалізації товарів й активів суб’єкта підприємництва. У роботі сформульовано основні типові характеристики фінансової конкурентоспроможності підприємства, а також узагальнено методику оцінки інтегрального показника конкурентоспроможності підприємницьких структур. Проведено інтегральний аналіз фінансової конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості, а також виявлено показники, що негативно впливають на результативний показник.



