Інтегральне оцінювання рівня фінансової конкурентоспроможності підприємства: теоретичний та практичний аспекти

Автор(и)

  • Olena Stashchuk Lesya Ukrainka Eastern European National University , , , Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки

DOI:

https://doi.org/10.29038/2411-4014-2016-03-98-103

Ключові слова:

конкурентоспроможність, фінансова конкурентоспроможність, інтегральна оцінка, критерії оцінки конкурентоспроможності підприємства

Анотація

У статті проаналізовано підходи науковців до розуміння поняття «конкурентоспроможність під-приємства» та визначено, що однією з її складових частин є фінансова конкурентоспроможність. Указано, що фінансова конкурентоспроможність визначається фінансовою стійкістю, платоспроможністю, швидкістю обороту капіталу, прибутковістю та рентабельністю реалізації товарів й активів суб’єкта підприємництва. У роботі сформульовано основні типові характеристики фінансової конкурентоспроможності підприємства, а також узагальнено методику оцінки інтегрального показника конкурентоспроможності підприємницьких структур. Проведено інтегральний аналіз фінансової конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості, а також виявлено показники, що негативно впливають на результативний показник.

Завантаження

Опубліковано

2016-11-01

Як цитувати

[1]
2016. Інтегральне оцінювання рівня фінансової конкурентоспроможності підприємства: теоретичний та практичний аспекти. Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки. 3, 7 (Лис 2016), 98–103. DOI:https://doi.org/10.29038/2411-4014-2016-03-98-103.