Забезпечення продовольчої безпеки України за допомогою національного виробництва продукції галузі птахівництва

Автор(и)

  • Sergei Grigoriev Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

DOI:

https://doi.org/10.29038/2411-4014-2016-01-30-34

Ключові слова:

розвиток, продовольча безпека, ринок, галузь, продовольство, птахівництво

Анотація

У статті розглянуто проблему підтримання прийнятного рівня продовольчої безпеки, яку визначено як важливу складову частину національної безпеки в концепції розвитку АПК. Доведено, що птахівництво – одна з найдинамічніших галузей тваринництва України, яка здатна покращити продовольчу безпеку України. Уста-новлено, що істотне збільшення обсягів виробництва мʼяса птиці можливе лише за умови сприятливого інвести-ційного клімату в галузі, що обумовлюється стабільною, прогнозованою державною політикою на підтримку вітчизняного товаровиробника в бюджетній, кредитній, ціновій та регулятивній сферах державного управління, а також у налагодженні випуску технологічного обладнання з урахуванням інноваційних технологій. Визначено умо-ви, загрози та фактори забезпечення продовольчої безпеки України шляхом національного виробництва продукції галузі птахівництва.

Завантаження

Опубліковано

2016-04-03

Номер

Розділ

РОЗДІЛ ІІ. ЕКОНОМІКА Й УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНИМ ГОСПОДАРСТВОМ

Як цитувати

[1]
2016. Забезпечення продовольчої безпеки України за допомогою національного виробництва продукції галузі птахівництва. Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки. 1, 5 (Квіт 2016), 30–34. DOI:https://doi.org/10.29038/2411-4014-2016-01-30-34.