Забезпечення продовольчої безпеки України за допомогою національного виробництва продукції галузі птахівництва
DOI:
https://doi.org/10.29038/2411-4014-2016-01-30-34Ключові слова:
розвиток, продовольча безпека, ринок, галузь, продовольство, птахівництвоАнотація
У статті розглянуто проблему підтримання прийнятного рівня продовольчої безпеки, яку визначено як важливу складову частину національної безпеки в концепції розвитку АПК. Доведено, що птахівництво – одна з найдинамічніших галузей тваринництва України, яка здатна покращити продовольчу безпеку України. Уста-новлено, що істотне збільшення обсягів виробництва мʼяса птиці можливе лише за умови сприятливого інвести-ційного клімату в галузі, що обумовлюється стабільною, прогнозованою державною політикою на підтримку вітчизняного товаровиробника в бюджетній, кредитній, ціновій та регулятивній сферах державного управління, а також у налагодженні випуску технологічного обладнання з урахуванням інноваційних технологій. Визначено умо-ви, загрози та фактори забезпечення продовольчої безпеки України шляхом національного виробництва продукції галузі птахівництва.



