СУЧАСНИЙ СТАН І КЛЮЧОВІ ТЕНДЕНЦІЇ ЗАГОТІВЛІ ТА ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА М’ЯСА У РЕГІОНАХ УКРАЇНИ
DOI:
https://doi.org/10.29038/2411-4014-2020-01-155-164Ключові слова:
заготівля м’ясної сировини, виробництво м’яса і м’ясної продукції, курятина, свинина, яловичина, регіони, експорт, імпорт.Анотація
В Україні відбувається системне скорочення сировинної бази для промислової переробки м’яса у зв’язку з кризою у тваринництві, передусім у свинарстві і скотарстві. Відтак, у статті досліджено сучасний стан, тенденції та основні напрямки нарощення вітчизняного потенціалу виробництва м’яса. Зокрема, проведено структурно-динамічну оцінку заготівлі та промислового виробництва м’яса в Україні у регіональному розрізі за видами м’ясної сировини і м’ясної продукції, здійснено групування регіонів за масштабами заготівлі та промислової переробки м’яса, проаналізовано зовнішньоекономічні операції у сегменті виробництва м’яса та продуктів із нього, визначено проблеми заготівлі м’ясної сировини в Україні та окреслено перспективи розширення зовнішніх ринків збуту м’яса.



